Kenali Saya

 
KENALI SAYA
Diberi nama Murhaya bte Muharam atau lebih dikenali dgn nickname Maya, berasal dari Kota Tinggi, Johor (anak felda) merupakan usahawan separuh masa buat masa kini. Jika dulu saya bekerja keras kerana percaya gaji tetap setiap bulan adalah yang terbaik...Rupa-rupanya saya silap...saya berbusines kerana percaya bahawa Allah menjanjikan 9/10 punca rezeki adalah datangnya dari perniagaan..akhirnya..Terima kasih Allah..kerana memberi saya peluang dan ruang utk merealisasikan impian sy sbg "financial freedom" dan sy percaya kebebasan minda dlm merevolusikan impian dgn adanya ilmu, mentor dan sistem yang betul disertai dengan tindakan yg bersungguh..pasti diberi bantuan oleh Allah. Thanks to Allah
"Where there is an open mind, there will always be a frontier"; Charles F. Kettering.
Alhamdulillah, dengan  kebebasan minda, masa dan wang yang dianugerahkan Allah, saya  ingin berkongsi ilmu dan memberi motivasi kepada sesiapa sahaja yg ingin merealisasikan impian mereka bersama saya.
Sedikit Perkongsian Sejarah Diri..

1 Bersekolah di Sek. Rendah. Keb Felda Air Twr 5, dan seterusnya melanjutkan pelajaran di peringkat menengah di Sekolah Menegah Semenchu, Kota Tinggi, Johor. Sy melanjutkan pelajaran di peringkat STPM, di Sek. Men. Keb. Bandar Mas, Kota Tinggi dan syukur pada pd Allah sy dpt melanjut pelajaran ke peringkat Ijazah Sarjana Muda di UM  Kuala Lumpur dalam jurusan Ekonomi & Pentadbiran.
2 Pernah bekerja sbg Guru Sementara di Sek.Men.Keb.Tanjung Datuk Pengerang selepas STPM dan bekerja di beberapa kilang di Tru-Tech, PCA & Hitachi sbg account officer & costing officer. Kini berbisness separuh masa..dn dlm masa yg sama sy adalah Agent Koperasi2 Biro Angkasa sbg Processing Department bagi menguruskan pinjaman peribadi kepada Kaki2 Tangan Kerajaan.
Berkahwin ketika berumur 28thn. Akibat kesibukan bekerja dgn pelbagai masalah keje yg dihadapi sehingga merasa diri seperti "kuli yg tidak ada kesudahan" menyebabkan sy tension bekerja sehingga lewat di kurniakan zuriat. Pernah mengalami keguguran pada tahun pertama perkahwinan. Tetapi, syukur pada Allah dipertemukan dgn pil ajaib MAHARANI dan sokongan keluarga sy di kurniakan zuriat ketika thn ke 3 perkahwinan.
Namun kesibukan bekerja tetap melanda diri sehinggalah diperkenalkan pula krim ajaib BIO-EVER yg byk membantu sy dlm memperkenalkan business ini. Alhamdulila dn syukur pada Allah, sy juga telah byk membantu mereka yg mempunyai masalah kecantikan mahupun kesihatan  dan telah memberi senyuman di wajah mereka.
The more you give..the more you get!

Kenapa Saya Tulis Blog Ini?


Saya merasakan ilmu dan pengalaman saya ini 'wajib' di kongsikan kepada semua orang tanpa mengira usia. Semangat saya bertambah berkobar-kobar apabila terdapat lebih 10orang Crown Diamond Manager telah muncul. Tahun ini dijangka 6-10 orang pula akan diraikan sebagai Crown. insyaAllah sy merasakan sy mampu menjadi mentor yang baik kepada mereka yang ingin melakukan perubahan dalam hidup tanpa mengira tahap pendidikan, jantina, umur dan kerjaya sekarang.
Pick-up you phone, sms or call :
Murhaya Muharam (Maya)
019-7760209
mmmurhaya5@gmail.com
I add value to other people's life
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...